Речиси половина од ЛГБТИ лицата во РМ се задоволни од работата на ЛГБТИ организациите

Скопје, 24 декември 2015 31 отсто од ЛГБТИ лицата во Македонија немаат поволно мислење за ниту едно ЛГБТИ лице присутно во медиумите. Најповолно мислење кај ЛГБТИ лицата за негово присуство […]

Загрижувачки податоци за статусот на ЛГБТИ лицата во Македонија

Скопје, 9 декември 2015 Само 1% од општата популација во Македонија знае што oзначува ЛГБТИ, високи 58% од родителите сметаат дека ако нивното дете е ЛГБТИ, треба да се лечи, […]