Транс жена изгорена и убиена во Турција

Ханде Кадер, транс жена од Истанбул, исчезна пред една недела. Нејзите пријатели и љубовникот поднеле пријава за исчезнато лице. Изгореното тело на Ханде Кадер било пронајдено во Зекеријакој. Транс сексуалната […]

Уште 19 нови земји го подржуваат Повикот на Акција за хомофобично и трансфобично насилство на УНЕСКО

Државите продолжуваат да даваат поддршка за Повикот на Акција кој беше објавен на крајот на дводневната Меѓународна министерска средба за насилство базирано на сексуална ориентација и родов идентитет, во УНЕСКО […]