Витит Мунтарбхорн назначен за независен експерт на ОН за заштита од насилство и дискриминација на ЛГБТИ-лицата

Советот за човекови права Обединетите нации на 33 заседание го назначи Витит Мунтарбхорн за независен експерт на ОН за заштита од насилство и дискриминација според сексуална ориентација и полов идентитет. […]