Транс лицата во Франција ќе можат законски да го сменат името и родот без медицински третман

Франција воведе нова постапка за правно признавање на родот со што им се овозможи на трансродовите лица кои не минале низ стерилизација и медицинска процедура правно да го сменат името […]