ЛГБТ-лицата се 5,9 отсто од популацијата на ЕУ

Во Европската Унија 5,9 отсто од лицата се изјасниле како геј, лезбејки, бисексуални или трансродни лица (ЛГБТ), покажа последното истражување. На прашањето да ја дефинираат својата сексуалност, избирајќи една од […]