Стокхолм Прајд 2017

Оваа година на покана од Civil Rights Defenders двајца претставници од Субверзивен фронт имаа шанса да ја посетат Парадата на гордоста во Стокхолм. За време на тридневниот престој се одржаа […]

Нападнат ЛГБТИ активист во Подгорица

Минатата недела беше извршен физички напад врз ЛБГТИ активистот С.К. од организацијата „ЛГБТ Форум Прогрес“ од Подгорица, Црна Гора. Во соопштението се кажува дека „мотивот за нападот е сексуалната ориентација […]