Нашиот тим

Антонио Михајлов

Антонио Михајлов

Претседател, член на Извршен oдбор / President, Executive Board Member

Антонио Михајлов е претседател и еден од основачите на Субверзивен фронт – здружение за критички пристап кон родот и сексуалноста од Скопје, Македонија. Пред да стане ЛГБТИ активист, Антонио работеше во продажба и маркетинг на софтвер во Норвешка, и интернет маркетинг во Белгија и Финска. Неговите одговорности во С-Фронт вклучуваат обезбедување на стратегиска насока на развојот на организацијата, осигурување на спроведувањето на програмата на организацијата во согласност со организациските мисија, визија и стратегиски цели и преку 5 стратегиски области. Универзитетскиот профил на Антонио е во областите на менаџмент на е-бизнис, проектен менаџмент, маркетинг комуникации и организациски развој. Негови интереси се застапување за ЛГБТИ и женски права, обука и образование за род и сексуалноста, како и истражувања за ЛГБТИ теми. Контактирај го Антонио на amihajlov@s-front.org.mk или директно во канцеларијата на Субверзивен фронт на бул. „К. Ј. Питу“ бр. 19-5/28, во Скопје, Македонија.

Натали Петровска

Натали Петровска

Членка на Извршен oдбор / Executive Board Member

Натали Петровска е адвокатка од 2008 година, а од јануари 2016 е членка на Извршниот одбор на Субверзивен фронт. Натали е долгогодишна правна советничка и в.д извршна директорка на Коалицијата „Сите за правично судење“ – организација во која Субверзивен фронт е членка. Натали има долгогодишно искуство во обезбедување на правна помош и советување, толкување на разни закони и подзаконски акти, застапување пред надлежни судови и државни органи, како и пред Меѓународниот суд за човекови права. Стапи во контакт со Натали на natali.petrovska@gmail.com или директно во канцеларијата на Коалицијата „Сите за правично судење“ на ул. „Македонија“ бр. 11/2-10, во Скопје, Македонија

Николај Митрески

Николај Митрески

Соработник за медиуми и односи со јавност, член на Извршен одбор / PR and Media Officer, Executive Board Member

Николај Митрески, Соработник за медиуми и односи со јавност, како и член на Извршниот одбор на С-Фронт, е продуцент на радио и тв емисии, и продуцент и уредник на видео содржини. Тој беше продуцент на првата радио емисија со ЛГБТИ и квир тематики – STR8OUT, емитувана на фреквенцииите на Радио МОФ во времетраење од 3 години. Има работено во продукција “ОХО”, како дел од тимот на емисијата “Информа” (едукативна емисија наменета за млади), каде што преку истоимената емисија активно го има промовирано ЛГБТИ активизмот на националните радио и ТВ медиуми – ТВ Телма и Радио МОФ, Во С-Фронт е задолжен за продуцирање на содржини за веб-страницата и за профилтие на организацијата на социјалните медиуми, а честопати е ангажиран за изработка на фотографии и видео материјали од настани и обуки организирани од С-Фронт. Контактирај го Николај на nmitreski@s-front.org.mk или директно во канцеларијата на Субверзивен Фронт на  бул. „К. Ј. Питу“ бр. 19-5/28, во Скопје, Македонија.

Ангелина Иванова

Ангелина Иванова

Програмска координаторка / Programme coordinator

Ангелина Иванова, започна како волонтерка во Субверзивен Фронт во април 2016, а тековно е посветена на институционалниот развој на организацијата. Таа е во последната година од своите студии на Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство. Со активизам започна уште во 2014 година кога учествуваше на Геј Игрите во Кливленд, САД, каде беше прва и досега единствена македонска учесничка. Од тогаш стана борец за човековите права на ЛГБТИ лицата во Македонија и има учествувано во повеќе проекти кои се спроведувани во Македонија и Балканот. Контактирај ја Ангелина на aivanova@s-front.org.mk или директно во канцеларијата на Субверзивен Фронт на бул. „К. Ј. Питу“ бр. 19-5/28,, во Скопје, Македонија.

Илина Мојсовска

Илина Мојсовска

Психолог, членка на Извршниот Одбор / Psychologist, Executive Board Member

Илина Мојсовска, психолог и членка на Извршниот Одбор на Субверзивен Фронт од декември 2014 год, е повеќе години страствена ЛГБТИ активистка и бранителка на човековите права. Илина е лиценциран психолог и системски семеен терапевт, кој нуди индивидуални и семејни психотерапевтски услуги и психо-дијагностика, и кој е искусен специјалист за човекови ресурси. Илина е долгогодишна волонтерка во обезбедувањето бесплатна психо-социјална поддршка и бесплатно советување за ЛГБТИ лица. Контактирај ја Илина на imojsovska@s-front.org.mk или директно во канцеларијата на Субверзивен Фронт на ул. „Македонија“ бр. 11/2-10, во Скопје, Македонија.

Даниел Митковски

Даниел Митковски

Директор за финансии и администрација, член на Извршен одбор / Finance and Administration Executive, Executive Board Member

Даниел Митковски, директор за финансии и администрација во Субверзивен Фронт и член на Извршниот Одбор, има повеќе од 10-годишно професионално искуство во невладиниот сектор во областите на финансиски менаџмент, администрација, дизајн, и менаџмент на интернет мрежи, системи и бази на податоци. Неговите клучни одговорности во С-Фронт вклучуваат планирање и менаџирање буџети, спроведување на различни видови административни задачи, како и обезбедување консалтинг во управувањето на организацијата. Контактирај го Даниел на dmitkovski@s-front.org.mk или директно во канцеларијата на Субверзивен Фронт на ул. „Македонија“ бр. 11/2-10, во Скопје, Македонија.

 

Викторија Бондиќова

Викторија Бондиќова

Programme assistant / Програмска асистентка

Викторија Бондиќова, програмска координаторка во Субверзивен фронт е дипломиран психолог при Филозофскиот факултет во Скопје. Како младинска активистка, таа поседува бројни волонтерски искуства во областа на младинското образование, родови права и родова демократија на национално и меѓународно ниво како сертифицирана врсничка едукаторка за родова еднаквост. Таа била вклучена во работа на проекти во повеќе организации во граѓанскиот сектор, притоа користејќи ги знаењата од психологија на заедницата во креирањето на позитивни промени поврзани со ЛГБТИ прашањата. Работи во 2 од вкупно 5 стратешки области во организацијата: истражувања и политики за ЛГБТИ прашања, обука и образование за родот и сексуалноста, како и придонесува за организацискиот развој преку примена на позитивни HR практики. Контактирај ја Викторија на vbondikjova@s-front.org.mk или директно во канцеларијата на Субверзивен фронт на бул. „К. Ј. Питу“ бр. 19-5/28, во Скопје, Македонија.

Кристефер Стојановски

Кристефер Стојановски

Истражувач / Researcher

Кристефер Стојановски, магистер по јавно здравје, е на докторски студии по здравствено однесување и здравствено образование на Универзитетот во Мичиген, САД. Кристефер има долгогодишно искуство во истражувањето на јавното и менталното здравје во Југоисточна Европа, работејќи со сексуалните и родовите малцинства, како и ромските заедници. Тој работи со Субверзивен фронт уште од почетокот на организацијата. Кристефер развива и поддржува истражувачки иницијативи за да ѝ помогне на организацијата во осигурувањето дека пристапот базиран на податоци и базиран на докази е во првите редови на стратегиите кои вклучуваат програмирање, услуги, застапување и поддршка во политиките. Кристефер е поранешен стипендист на Фулбрајт во Македонија. Можете да го контактирате Кристефер на оваа адреса: kristefers@gmail.com.