Професорка по биологија им одржа лекција на трансфобичните лица

Американска професорка по биологија совршено одговори на вирално трансфобично меме, во кое трансродовите лица се етикетираат како лица со „психолошко нарушување“. Грејс Покела, предава биологија во средното училиште „Арлингтон“ во […]