Германците се за истополови бракови, но непријатно им е да гледаат како ЛГБТ лица се бакнуваат

  Повеќето Германци ги поддржуваат истополовите бракови и се залагаат истополовите двојки да посвојуваат деца. Сепак, новата студија, ја открива нелагодноста која многумина сè уште ја чувствуваат кога станува збор […]