Ватикан со отворени раце го пречека геј премиерот на Луксембург и неговиот сопруг

Папата Франциск минатата недела го прими во Ватикан единствениот геј лидер во светот и неговиот сопруг. Католичките власти го поканија премиерот на Луксембург, Ксавие Бетел и неговиот партнер Готје Дестне […]

Отец Каваколи: Земјотресот во Италија е божја казна за истополовите бракови

Италијански свештеник стана мета на критики поради своите несоодветни коментари за фаталниот земјотрес во Италија, кој се случи во август годинава.   Отецот Џовани Каваколи во интервју за фундаменталистичкото католичко […]