Турција ја прекршила Европската конвенција за човекови права со запленувањето на ЛГБТИ-магазинот „Каос ГЛ“

Европскиот суд за човекови права денеска едногласно пресуди во полза на турското ЛГБТИ-движење „Каос ГЛ“, односно дека турските власти со запленувањето на сите копии од магазинот ја прекршила слободата на […]