Трамп ќе им овозможи на здравствените работници да одбиваат давање на услуги на ЛГБТИ лица

Администрацијата на претседателот на САД, Доналд Трамп, ја разгледува можноста за практикување на „верска слобода“ со што би им овозможиле на здравствените работници да одбиваат третмани на ЛГБТИ луѓето. Овој потег, […]

ЛГБТ организациите предупредуваат: Лезбејски и бисексуални жени погрешно ги советуваат дека не се потребни пап-тестови

Лезбијките и бисексуалните жени погрешно ги советуваат дека не им е се потребни пап тетсови, поради нивната сексуална ориентација, предупредуваат ЛГБТИ организациите. На 37 отсто од жените кои имаат секс […]