ХРВ го поздрави апелот на ирачкиот свештеник за толеранцијата кон ЛГБТ лицата

Хјуман рајтс воч (ХРВ) го пофали ирачкиот шиитски свештеник и политички лидер Моктада ал-Садр за јавното залагање за хуман однос кон ЛГБТ заедницата, велејќи дека тие не треба да бидат […]