Кипарскиот архиепископ ќе добие кривична пријава за ширење омраза против ЛГБТИ-лицата

Без разлика кој поттикнува омраза, уште повеќе кога тоа е Црквата на Кипар и особено самиот архиепископ, тоа предизвикува лутина и тага за сите, без оглед на нивната верска определба, […]