Британска банка им дозволи на клиентите и вработените да се идентификуваат како родово неутрални

Британската банка „Метро“ соопшти дека ќе им дозволи на своите клиенти на го изберат префиксот г-х наместо регуларните г-ин, г-ѓа, г-ица на официјалните формулари и документи.   Г-х е персонален […]