Аргентина е прва земја во Латинска Америка која назначи трансродово лице за шеф на полиција

Аргентина за првпат во својата историја на постоење назначи трансродово лице за шеф на полиција. Аналија Пасантино 20 години служела во аргентинската федерална полиција, а покрај тоа што има добиено […]