Германија издвојува 33 милиони евра за обесштетување на геј лицата жртви на нацизмот

Германската влада неодамна соопшти дека изготвува план со кој ќе понуди финансиска компензација на илјадниците Германци осудени за хомосексуалност за и по ерата на нацизмот, јавува „Дојче веле“. Повеќе од […]