Католичка црква: Забраната да се „лечи хомосексуалноста“ е верски прогон

Католичката црква во Мексико, по неодамнешните масовни протести против истополовите бракови, отиде чекор подалеку и го нападна Националниот совет за борба против дискриминација, поради предлогот да се забрани контроверзната терапија […]

Во Мексико одржани протести за поддршка на истополовите бракови

Стотина приврзаници на ЛГБТ заедницата и нивни приврзаници вчера се собраа во главниот град на Мексико во знак на поддршка на истополовите бракови. Приврзаниците на истополовите бракови носеле плакати на […]