Активист за ЛГБТ права малтретиран до смрт во Мексико

Новинарот и активист за ЛГБТ права, Хуан Хозе Ролдан  викендов е пронајден мртов во мексиканскиот град Калаулалпан, на 120 километри источно од Мексико Сити. Активистите од ЛГБТ заедницата во Талакскала […]