Соопштение за медиуми: Граѓанските организации бараат итно донесување на Предлог-законот за спречување и заштита од дискриминација

Предлог-законот за спречување и заштита од дискриминација веќе 8 месеци е заглавен во Собранието: неговото донесување арбитрарно се одолговлекува што ги лишува граѓаните од ефективни и ефикасни механизми кои ќе […]

Поднесено барање во Србија со законот против дискриминација да се опфати и ЛГБТ-популацијата

Српската Коалиција против дискриминација го повика Собранието на Србија да ги усвои измените на Законот за забрана манифестации на неонацистиччи или фашистички организации и забрана за употреба на неонацистички или […]