Стејт департмент: ЛГБТИ заедницата во Македонија остана длабоко маргинализирана

Уставот и законот во Македонија не забранува дискриминација врз основа на сексуалната ориентација и родовиот идентитет, ниту пак антидисриминацискиот закон заштитува од дискриминација врз основа на сексуалната ориентација, стои во […]