СЗО ги депатологизираше транс лицата!

Да се ​​биде транс не е повеќе ментално растројство: МКБ-11 (Меѓународна класификација на болести и сродни здравствени проблеми) е официјално објавена. Светската здравствена организација го објави завршувањето на МКБ-11 и […]

Татко и ќерка сфатија дека се трансродови лица и заедно ја минаа транзицијата

Татко и ќерка заедно ја минаа транзицијата од мајка и син. Двојката изминатите две години минуваше низ исто патешествие, менување на полот. Триесет и деветгодишниот Ерик Мајсон ја започна својата […]