Норвешка стана првата земја во светот која бесплатно го нуди лекот „трувада“

Норвешка стана првата земја во светот која во својот национален здравствен систем го понуди лекот преекспозициона профилакса (PrEP), односно „трувада“, соопшти норвешкиот министер за здравство и социјална грижа Бент Хоеие. […]