Премиерот на Јужна Австралија им се извини на ЛГБТ+ лицата за дискриминациското законодавство

Премиерот на Јужна Австралија Џеј Ведерил им се извини на членовите на ЛГБТ+ заедницата кои се погодени од дискриминаторската легислатива. Тој потсети на случајот на Британецот Дејвид Блумер Ризи, кој […]