Лавина реакции по повод забраната за транс* лица на Трамп да служат војска во САД

Минатата недела, претседателот на САД, Доналд Трамп, изјави дека ќе забрани транс* лицата да служат во американската војска. Тој ги наведе „медицинските трошоци и нарушувањата“ како главна причина за забраната. […]

Иновативно застапување за ЛГБТИ права од различни делови на светот

Од 3. до 6. април, Антонио Михајлов од Субверзивен Фронт учествуваше на вториот Глобален самит за иновативно застапување, организиран од најголемото ЛГБТИ здружение во САД, наречено Human Rights Campaign („Кампања […]

Околу 2,2 милиони ЛГБТК луѓе во САД не можат да ги прехранат своите семејства

Едно ново истражување открива дека во текот на минатата година, едно од четири ЛГБТК возрасни лица во САД, или околу 2,2 милиони од нив немаат доволно приходи за да обезбедат […]