Запознајте ги нашите советувач(к)и: Славица Тасевска-Симоновиќ

👋 Запознајте ги нашите советувач(к)и!

🤗 Денес зборуваме со Славица – семеен и системски советник. Славица како советувачка на Националната линија за ЛГБТИ+ лица, зборува за анксиозноста, ефектот што го има врз ЛГБТИ+ лицата за време на нивното созревање, улогите на семејството, и како Линијата за ЛГБТИ+ лица може да помогне.

🏳️‍🌈 Слушнете што има да ни каже!

💝 Благодарност до нашите поддржувачи Horizontal Facility II и Council of Europe