Зошто не пријавив: Некои од искуствата на ЛГБТИ+ Ромите во С. Македонија

🏳️‍🌈 Субверзивен фронт во изминатите 2 месеци одржа 5 тематски состаноци со 27 учесници – претежно ЛГБТИ+ Роми од Струмица и Битола.
📝 На состаноците слушнавме многу приказни и искуства од учесниците, за дискриминацијата која ја трпат и како таа влијае на нив.