Во име на мајка ти

Како да се биде вистински маж? Класичниот маж од соништата? Одговорот ќе го пронајдеш во чинија со доза шовинизам полна со лаги и омраза, најчесто предобро скриена. Дојди, најади се, […]

Зошто ѝ се важни на Македонија родовите студии? – 6

Намерувајќи да ја одржи во живот општествената расправа за прашањата од областа на родовите студии — сред временото згаснување на програмата за родови студии на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ […]

СУБВЕРЗИВЕН ФРОНТ сега е КВИР ЦЕНТАР. Во моментов го прегледувате нашиот стар веб-сајт кој останува архива на минатите објави од организацијата.

X