Project name:

Млади артивисти за промена

Project description:

Кон крајот на 2018 година С-фронт започна со имплементирање на проектот “Млади артивисти за промена” поддржан од Министерството за надворешни работи на Холандија, а го води организацијата Stichting Art.1. Партнери во овој проект има од Србија, Косово и Албанија. Секоја партнер организација има за цел да организира одредени активности поврзани со ЛГБТИ лицата и уметноста. Проектот трае до крајот на 2020 година. Активностите кои ги спроведува Субверзивен фронт се:

  • Два тренинга за подкаст,
  • Два тренинга за раскажување приказни (Сторителинг),
  • Два тренинга за тренери во областа на ЛГБТИ активизмот.