WORKSHOP HELD: ENCOURAGING AND EMPOWERING SUPPORT: ISSUES AND NEEDS OF TRANS AND INTERSEX PEOPLE IN MACEDONIA – MOBILIZING COMMUNITIES AND ALLIES

Last Thursday and Friday, the association for a critical approach to gender and sexuality Subversive Front from Skopje, Macedonia, was the host of the workshop “Encouraging and empowering support: issues […]

(Macedonian) Британската медицинска асоцијација бара да се користи терминот „бремени лица“ за да не се навредат интерсекс и транс лицата

Sorry, this entry is only available in Macedonian.

Добредојдовте! Ве известуваме дека СУБВЕРЗИВЕН ФРОНТ сега е КВИР ЦЕНТАР. Нашиот нов веб-сајт ќе биде лансиран во 2023 година, кога ќе одбележиме 10 години од постоењето на организацијата и ќе го промовираме новиот визуелен идентитет. Во меѓувреме, постојните канали за комуникација остануваат во функција.

X