(Macedonian) Справување со повеќекратна дискриминација кај ЛГБТИ+ Роми – Практичен водич

Sorry, this entry is only available in Macedonian.

Antonio Mihajlov

The Decision of the Constitutional court is a major blow to our protracted efforts in safeguarding the rights of the LGBTI people

Skopje, 15 May 2020 “The Decision of the Constitutional Court of North Macedonia to repeal the Law on Prevention of and Protection against Discrimination from yesterday is a major blow […]

Reaction of the National Network Against Homophobia and Transphobia on the Statement of Prime Minister Zoran Zaev

Dear Prime Minister Zaev, The LGBTI people hear the word “faggot” on a daily basis: in schools, on the street, in the state institutions, restaurants, barber shops and police stations. […]

(Macedonian) Скопје Прајд 2019 – лакмус за целото општество

Sorry, this entry is only available in Macedonian.

(Macedonian) Законот за спречување и заштита од дискриминација е конечно усвоен и стапен во сила

Sorry, this entry is only available in Macedonian.

(Macedonian) Свечено доделена наградата „Поддржувач на годината“ на Интерпартиската парламентарна група за унапредување на правата на ЛГБТИ лицата

Sorry, this entry is only available in Macedonian.

(Macedonian) Соопштение за медиуми: Граѓанските организации бараат итно донесување на Предлог-законот за спречување и заштита од дискриминација

Sorry, this entry is only available in Macedonian.

Добредојдовте! Ве известуваме дека СУБВЕРЗИВЕН ФРОНТ сега е КВИР ЦЕНТАР. Нашиот нов веб-сајт ќе биде лансиран во 2023 година, кога ќе одбележиме 10 години од постоењето на организацијата и ќе го промовираме новиот визуелен идентитет. Во меѓувреме, постојните канали за комуникација остануваат во функција.

X