Европскиот парламент за прв пат зазема став против ЛГБТИ конверзиската терапија

На 1ви март 2018, Европскиот парламент го присвои својот годишен извештај за положбата на фундаменталните права во Европската Унија. Во извештајот се изјавува како фундаменталните права биле имплементирани во Европската […]

Европскиот парламент бара зајакнување на легислативата за еднаквоста на ЛГБТИ лицата

Европскиот парламент во годишниот Извештај за родова еднаквост, усвоен во вторникот ја повика Европската комисија да го прошири опсегот на законот на ЕУ за говор на омраза со тоа што […]

Новиот претседател на Европскиот парламент, Тајани, досега редовно гласал против ЛГБТ-прашања

Европратениците синоќа со 351 гласа „за“ го избраа италијанскиот десничар Антонио Тајани за нов претседател на Европскиот парламент. Шеесет и тригодишниот Тајани е избран во четвртиот и последен круг од […]

Нов извештај на Европскиот парламент за основните човекови права и за ЛГБТИ-правата во ЕУ

Европскиот парламент усвои нов сеопфатен извештај за фундаменталните човекови права во Европската Унија, во кој се оценува како тие се имплементираат во Унијата и што се мора треба да направи […]

Европскиот парламент охрабрува поголемо политичко учество на ЛГБТИ-лицата во Македонија

Рано утринава, Антонио Михајлов од Субверзивен Фронт, имаше состанок со специјалниот известувач на Европскиот парламент за Република Македонија, европратеникот Иво Вајгл. На состанокот беа присутни и Филип Аврамчев, член на […]

Посета на ЕУ институциите во Брисел и состанок со Иво Вајгл

Брисел, 18 ноември 2016 На покана од ИЛГА Европа, Сараевскиот отворен центар и Зелените/Европската слободна алијанса (Пратеничката група на Зелените во Европскиот парламент), Субверзивен Фронт учествуваше на низа настани организирани […]

Добредојдовте! Ве известуваме дека СУБВЕРЗИВЕН ФРОНТ сега е КВИР ЦЕНТАР. Нашиот нов веб-сајт ќе биде лансиран во 2023 година, кога ќе одбележиме 10 години од постоењето на организацијата и ќе го промовираме новиот визуелен идентитет. Во меѓувреме, постојните канали за комуникација остануваат во функција.

X