Геј двојка уапсена во Индонезија поради фотографија на Фејсбук

Индонезиските власти уапсиле геј двојка бидејќи на „Фејсбук“ објавиле фотографија на која се бакнуваат. Двајцата мажи, студент (22) и службеник (24) се уапсени во Манада, на централниот остров Сулавези. Уапсените […]

Индонезија ги забрани ЛГБТ апликациите

Индонезија одлучи да го забрани „Гриндр“, „Блуд“ „Бојахој“ и други ЛГБТ сајтови и апликации. Претходно индонезиската влада одлучи да ги забрани во земјата ЛГБТ апликациите за запознавање откако разоткри „синџир […]

СУБВЕРЗИВЕН ФРОНТ сега е КВИР ЦЕНТАР. Во моментов го прегледувате нашиот стар веб-сајт кој останува архива на минатите објави од организацијата.

X