Италија првпат прогласи двајца геј-мажи за татковци на деца од сурогат-мајка

Апелацискиот судот во Тренто ја призна канадската пресуда со која геј мажи, кои добиле близнаци родени од сурогат мајка, законски и двајцата да бидат признаени за татко. За прв пат […]

Отец Каваколи: Земјотресот во Италија е божја казна за истополовите бракови

Италијански свештеник стана мета на критики поради своите несоодветни коментари за фаталниот земјотрес во Италија, кој се случи во август годинава.   Отецот Џовани Каваколи во интервју за фундаменталистичкото католичко […]

Добредојдовте! Ве известуваме дека СУБВЕРЗИВЕН ФРОНТ сега е КВИР ЦЕНТАР. Нашиот нов веб-сајт ќе биде лансиран во 2023 година, кога ќе одбележиме 10 години од постоењето на организацијата и ќе го промовираме новиот визуелен идентитет. Во меѓувреме, постојните канали за комуникација остануваат во функција.

X