Кипарскиот архиепископ ќе добие кривична пријава за ширење омраза против ЛГБТИ-лицата

Без разлика кој поттикнува омраза, уште повеќе кога тоа е Црквата на Кипар и особено самиот архиепископ, тоа предизвикува лутина и тага за сите, без оглед на нивната верска определба, […]

Годишна конференција на „ILGA-Europe“ на Кипар посветена на моќта на народот

Организацијата за еднакви права „ILGA-Europe“ годинешната дводневна конференција на Кипар, која почна вчера, ја одржува под мотото „Моќта на народот – славење 20 години внатрешна сила“. На конференцијата учествуваат еминентни […]

СУБВЕРЗИВЕН ФРОНТ сега е КВИР ЦЕНТАР. Во моментов го прегледувате нашиот стар веб-сајт кој останува архива на минатите објави од организацијата.

X