[Колумна] Јелена Васиљевиќ: „Кога си лезбејка“

Јелена Васиљевиќ, програмската координаторка на Лабрис (организација за човековите права на лезбејките во Србија), за српскиот портал danas.rs напиша одличен текст за тоа како е да се биде лезбејка во […]

Српското министерството за државна управа и локална самоуправа ќе работи на подобрување на положбата на ЛГБТ-лицата

Министерството за државна управа и локална самоуправа на Србија се приклучи кон проектот „Умерени за подобрување на положбата на ЛГБТ-лицата во Србија“, на иницијатива на организацијата за лезбејски човекови права […]

СУБВЕРЗИВЕН ФРОНТ сега е КВИР ЦЕНТАР. Во моментов го прегледувате нашиот стар сајт кој останува архива на минатите објави од организацијата.

X