Кина: 61 отсто од ЛГБТ лицата сметаат дека лекарите поинаку ќе ги третираат ако им ја соопштат сексуалната ориентација

Шеесет и еден отсто од ЛГБТ лицата во Кина се загрижени дека медицинскиот персонал поинаку би ги третирал поради нивната сексуална ориентација, покажа истражувањето на кинеската невладина организација, „Фондација Љубов […]

Тајван би можел наскоро да ја забрани „терапијата“ за преобратување ЛГБТИ лица

Тајван би можел наскоро да и се приклучи на Малта со забраната на опасната терапија за преобратување ЛГБТИ лица. Тајванското министерство за здравство објави нацрт закон со кој се забранува […]

СУБВЕРЗИВЕН ФРОНТ сега е КВИР ЦЕНТАР. Во моментов го прегледувате нашиот стар веб-сајт кој останува архива на минатите објави од организацијата.

X