Нова публикација: Следење на Агенда 2030 за одржлив развој

Новиот извештај објавен денеска од страна на Глобалниот форум за МСМ (Мажи коишто имаат секс со мажи) и ХИВ (МСМГФ) во соработка со Глобалната платформа за брзо следење на одговорите […]

Транс жена од Австралија ја доби поддршката од ОН за промена на полот на изводот од матично

Транс жена во брак од Нов Јужен Велс, Австралија, се здоби со поддршка од Комитетот за човекови права од Обединетите Нации, при барањето за промена на полот во изводот од […]

Генералното собрание на ОН го отфрли обидот да се спречи работата на независниот експерт за ЛГБТ права

  Пропадна и последниот обид да се попречи работата на независниот експерт на ОН за борба против дискриминација на лезбијки, геј, бисексауланите и транс-лица, откако 85 земји членки на Генералното […]

Советот за безбедност на ОН не му оддаде почит на Бан Ки-мун за борбата за ЛГБТ права

По приговорите на Русија, Советот за безбедност на Обединетите работи ги отстрани референците од работата на Бан Ки-мун кои се однесуваат на ЛГБТ+ правата. Висок дипломат, кој побарал да остане […]

Африканските земји не успеаа да го спречат назначувањето на независниот експерт на ОН за заштита на ЛГБТИ-лицата

Пропадна обидот на Африканската група во Генералното собрание на Обединетите нации да го блокира назначувањето на независен експерт на Комитетот за човекови права кој ќе работи на истражување на насилствата […]

Новиот известувач на ОН за ЛГБТИ права би можел да ја изгуби својата позиција

Африканските држави во Обединетите нации се обидуваат да ја поништат про-ЛГБТИ одлуката на ОН за назначување независен специјален известувач за ЛГБТИ-правата.   Меѓународниот Советот за човекови права на Обединетите нации […]

СУБВЕРЗИВЕН ФРОНТ сега е КВИР ЦЕНТАР. Во моментов го прегледувате нашиот стар веб-сајт кој останува архива на минатите објави од организацијата.

X