Аргентина е прва земја во Латинска Америка која назначи трансродово лице за шеф на полиција

Аргентина за првпат во својата историја на постоење назначи трансродово лице за шеф на полиција. Аналија Пасантино 20 години служела во аргентинската федерална полиција, а покрај тоа што има добиено […]

Првиот трансродов полицаец во Сиетл вели дека сите срдечно го прифатиле

Полицијата во американскиот град Сиетл стана препознатлива и доби признание за неодамнешниот прогрес во заштитата на ЛГБТ права. Сега оваа полиција го има првиот јавно деклариран трансродов полицаец. – Полицаец […]

ЛГБТ лицата во Србија не ѝ веруваат на полицијата и се чувствуваат небезбедно

Припадниците на ЛГБТ заедницата во Србија и понатаму се чувствуваат особено небезбедно, немаат доверба во работата на полицијата и не го познаваат делувањето на војската на Србија, покажа последната анализа […]

Геј момче побарало помош од полицијата во Сремска Митровица, а добило „непристоен предлог“

Српското здружение „Егал“ вчера најостро го осуди однесувањето на полицијата од Сремска Митровица која на член на здружението со хомосексуална ориентација, наместо да му помогне, му понудила да го запознаат […]

Полицијата се смеела, додека напаѓачи тепале транс-лице во српскиот град Власотинци

Вработените во полициската станица во српскиот град Власотинци непрофесионално се однесувале кон транс лице, жртва на насилство, кое ја повикало полицијата откако доживеало напад од страна на лица кои веќе […]

Добредојдовте! Ве известуваме дека СУБВЕРЗИВЕН ФРОНТ сега е КВИР ЦЕНТАР. Нашиот нов веб-сајт ќе биде лансиран во 2023 година, кога ќе одбележиме 10 години од постоењето на организацијата и ќе го промовираме новиот визуелен идентитет. Во меѓувреме, постојните канали за комуникација остануваат во функција.

X