Историска победа на Лео Варадкар, првиот геј премиер на Ирска

Лео Варадкар, јавно геј политичар, е избран за новиот премиер на Ирска. Тој победи на изборите кои се одржаа во петокот на „Fine Gael“, либерално-конзервативната владеачка партија на Ирска. Со […]

Новиот премиер на Нов Зеланд од противник станал поборник за истополовите бракови

Новиот премиер на Нов Зеланд, Бил Инглиш вели дека го сменил своето мислење за истополовите бракови. Инглиш во 2004 година гласаше против законот за цивилно партнерство, а во 2013 година […]

Премиерот на Јужна Австралија им се извини на ЛГБТ+ лицата за дискриминациското законодавство

Премиерот на Јужна Австралија Џеј Ведерил им се извини на членовите на ЛГБТ+ заедницата кои се погодени од дискриминаторската легислатива. Тој потсети на случајот на Британецот Дејвид Блумер Ризи, кој […]

Добредојдовте! Ве известуваме дека СУБВЕРЗИВЕН ФРОНТ сега е КВИР ЦЕНТАР. Нашиот нов веб-сајт ќе биде лансиран во 2023 година, кога ќе одбележиме 10 години од постоењето на организацијата и ќе го промовираме новиот визуелен идентитет. Во меѓувреме, постојните канали за комуникација остануваат во функција.

X