Тајван би можел наскоро да ја забрани „терапијата“ за преобратување ЛГБТИ лица

Тајван би можел наскоро да и се приклучи на Малта со забраната на опасната терапија за преобратување ЛГБТИ лица. Тајванското министерство за здравство објави нацрт закон со кој се забранува […]

Малта е првата земја од ЕУ која ги забрани контроверзните терапија за преобратување геј лица

Островската земја Малта усвои закон според кој судот ќе ги прогласи за виновни и ќе им изрече затворска казна на медицинските експерти кои ќе препишат така наречена терапија за „лечење […]

СУБВЕРЗИВЕН ФРОНТ сега е КВИР ЦЕНТАР. Во моментов го прегледувате нашиот стар сајт кој останува архива на минатите објави од организацијата.

X