СООПШТЕНИЕ ОД ПРЕС-КОНФЕРЕНЦИЈА И ПРОТЕСТ ПРЕД СОБРАНИЕ

  Македонски: СООПШТЕНИЕ ОД ПРЕС-КОНФЕРЕНЦИЈА И ПРОТЕСТ ПРЕД СОБРАНИЕ 27.11.2019 На иницијатива на десет мрежи на граѓански организации кои заедно обединуваат околу 100 здруженија и иницијативи, денес, на 27 ноември […]

Холандските власти во знак на протест ги повикаа сите мажи да се фатат за рака

Политичарите во Холандија минатата недела на јавните настани се држеа за рака во знак на протест поради тоа што геј двојка беше нападната затоа што во јавност се држела за […]

Најавен протест во Загреб поради нападот со солзавец извршен на ЛГБТ забава

„Љубовта е и ќе остане посилна од омразата“ е мотото на вечерашниот протестен собир кој го организира „Загреб Прајд“ на загрепскиот Плоштад на жртвите на фашизмот по повод нападот на […]

СУБВЕРЗИВЕН ФРОНТ сега е КВИР ЦЕНТАР. Во моментов го прегледувате нашиот стар веб-сајт кој останува архива на минатите објави од организацијата.

X