Од денеска во Словенија истополовите двојки легално можат да стапат во брак

Словенија од денеска овозможи истополовите двојки да стапат во брак и да ги уживаат речиси истите права како и двојките од различен пол, но немаат право на посвојување. Директорката на […]

Добредојдовте! Ве известуваме дека СУБВЕРЗИВЕН ФРОНТ сега е КВИР ЦЕНТАР. Нашиот нов веб-сајт ќе биде лансиран во 2023 година, кога ќе одбележиме 10 години од постоењето на организацијата и ќе го промовираме новиот визуелен идентитет. Во меѓувреме, постојните канали за комуникација остануваат во функција.

X