Успешно одржана ESTEEM обука – обука за ЛГБТ-афирмирачки пристап во психотерапија

На 18-ти и 19-ти јули, Субверзивен фронт ја имаше честа да организира дводневна обука водена од John Pachankis, PhD – Associate Professor of Public Health (Social and Behavioral Sciences) – […]

Посета на Осло Прајд 2019

Скопје, 24 јули 2019 Од 19-ти до 23-ти јуни се одржа Парада на гордоста во Осло, на која, Субверзивниот фронт имаше свој претставник кој беше единствениот од Северна Македонија. Претставници […]

Стејт департмент: ЛГБТИ заедницата во Македонија остана длабоко маргинализирана

Уставот и законот во Македонија не забранува дискриминација врз основа на сексуалната ориентација и родовиот идентитет, ниту пак антидисриминацискиот закон заштитува од дискриминација врз основа на сексуалната ориентација, стои во […]

Посета на ЕУ институциите во Брисел и состанок со Иво Вајгл

Брисел, 18 ноември 2016 На покана од ИЛГА Европа, Сараевскиот отворен центар и Зелените/Европската слободна алијанса (Пратеничката група на Зелените во Европскиот парламент), Субверзивен Фронт учествуваше на низа настани организирани […]

КЗД не утврди дискриминација на ЛГБТИ лицата во скрипта за студиите по психологија

Комисијата за заштита од дискриминација (КЗД) не го почитуваше законски пропишаниот рок за реагирање по претставката и во утврдувањето на фактите и примената на законите, оцени Македонското здружение на млади […]

Регионална соработка при заштитата на човековите права на ЛГБТИ лицата

Во регионот на Западен Балкан, човековите права на ЛГБТИ лицата се прекршуваат на дневна основа. Една од причините за ваквата ситуација е фактот што органите на власта не се определиле […]

СУБВЕРЗИВЕН ФРОНТ сега е КВИР ЦЕНТАР. Во моментов го прегледувате нашиот стар сајт кој останува архива на минатите објави од организацијата.

X