Тајван станува прва азиска земја која го признава истополовиот брак

Уставниот суд на Тајван вчера ги одобри истополовите бракови, со што островот стана прва земја во Азија која го има направено тоа Судот вчера заклучи дека важечкиот закон, кој не […]

Тајван би можел да стане првата азиска земја која ќе ги легализира истополовите бракови

Тајванските пратеници изготвуваат три закони за поддршка на истополовите бракови, од кои еден е веќе е поднесен на разгледување и би можел да биде изгласан за еден месец. Истополовите брак […]

Добредојдовте! Ве известуваме дека СУБВЕРЗИВЕН ФРОНТ сега е КВИР ЦЕНТАР. Нашиот нов веб-сајт ќе биде лансиран во 2023 година, кога ќе одбележиме 10 години од постоењето на организацијата и ќе го промовираме новиот визуелен идентитет. Во меѓувреме, постојните канали за комуникација остануваат во функција.

X