Како транс лицата да стигнат до потребната хормонска терапија? (чекори)

Досегашните истражувања покажуваат дека ЛГБТИ младите, почесто страдаат од проблеми со менталното здравје, психосоматски тегоби и ризични однесувања, поради почестата изложеност на разни форми на вербално, физичко и сексуално насилство, […]

На 90 години призна дека е трансродово лице – запознајте ја воената ветеранка Патриша Дејвис

По повеќе од осум децении криење, 90-годишната Патриша Дејвис одлучила да признае дека е жена. Таа почнала медицинска процедура и веќе е на естрогенска терапија. – Имам чувство како да […]

СУБВЕРЗИВЕН ФРОНТ сега е КВИР ЦЕНТАР. Во моментов го прегледувате нашиот стар веб-сајт кој останува архива на минатите објави од организацијата.

X