Германскиот кабинет одобри трета ознака за пол во личните документи

  Кабинетот на Германија ја одобри третата опција за ознака за пол во документите за лична идентификација, по одлуката на Врховниот суд. Опцијата ќе биде достапна до крајот на годината. […]

СЗО ги депатологизираше транс лицата!

Да се ​​биде транс не е повеќе ментално растројство: МКБ-11 (Меѓународна класификација на болести и сродни здравствени проблеми) е официјално објавена. Светската здравствена организација го објави завршувањето на МКБ-11 и […]

Татко и ќерка сфатија дека се трансродови лица и заедно ја минаа транзицијата

Татко и ќерка заедно ја минаа транзицијата од мајка и син. Двојката изминатите две години минуваше низ исто патешествие, менување на полот. Триесет и деветгодишниот Ерик Мајсон ја започна својата […]

СУБВЕРЗИВЕН ФРОНТ сега е КВИР ЦЕНТАР. Во моментов го прегледувате нашиот стар сајт кој останува архива на минатите објави од организацијата.

X