Транс жена од Австралија ја доби поддршката од ОН за промена на полот на изводот од матично

Транс жена во брак од Нов Јужен Велс, Австралија, се здоби со поддршка од Комитетот за човекови права од Обединетите Нации, при барањето за промена на полот во изводот од […]

Аргентина е прва земја во Латинска Америка која назначи трансродово лице за шеф на полиција

Аргентина за првпат во својата историја на постоење назначи трансродово лице за шеф на полиција. Аналија Пасантино 20 години служела во аргентинската федерална полиција, а покрај тоа што има добиено […]

СУБВЕРЗИВЕН ФРОНТ сега е КВИР ЦЕНТАР. Во моментов го прегледувате нашиот стар веб-сајт кој останува архива на минатите објави од организацијата.

X