Интервју на Кајгана со Давид Тасевски

Во интервју за Кајгана, Давис Тасевски зброува за трансфобијата во денешното време и што претставува: „Како термини, се користат хомофобија, трансфобија, бифобија итн. Тоа е така прифатено, и се употребуваат, […]

Професорка по биологија им одржа лекција на трансфобичните лица

Американска професорка по биологија совршено одговори на вирално трансфобично меме, во кое трансродовите лица се етикетираат како лица со „психолошко нарушување“. Грејс Покела, предава биологија во средното училиште „Арлингтон“ во […]

Добредојдовте! Ве известуваме дека СУБВЕРЗИВЕН ФРОНТ сега е КВИР ЦЕНТАР. Нашиот нов веб-сајт ќе биде лансиран во 2023 година, кога ќе одбележиме 10 години од постоењето на организацијата и ќе го промовираме новиот визуелен идентитет. Во меѓувреме, постојните канали за комуникација остануваат во функција.

X