Политичар ја тужи Германија поради забраната на истополовите бракови

Геј политичар ја тужи Германија поради тоа што не успеала да воспостави брачна еднаквост. Фолкер Бек ја претставува Партијата на Зелените во германскиот Бундестагот од 1994 година. Тој е еден […]

Трансродова жена го тужи Ајдахо за извод од матична книга на родените

Трансродова жена поднесе тужба против сојузната американска држава Ајдахо, во која се наведува дека и е прекршено правото на слобода на изразување со тоа што одбиле да и направат измена […]

СУБВЕРЗИВЕН ФРОНТ сега е КВИР ЦЕНТАР. Во моментов го прегледувате нашиот стар веб-сајт кој останува архива на минатите објави од организацијата.

X